2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

Hit the Road Jack

Grupė JAM JAM gavo leidimą iš tarptautinės kompanijos „Sony/ATV Music Publishing“ perdaryti ir publikuoti vieną garsiausių praėjusio šimtmečio muzikinių kūrinių „Hit the Road Jack“.
„Bendrauti su įrašų leidybos bendrovės atstovais pradėjau po to, kai įrašai debiutiniam albumui judėjo į pabaigą. Galvojome dainą įtraukti ir į albumą ir, nors vėliau nusprendėm to nedaryti, vis tiek paprašėme sutikimo viešai transliuoti šį perdarytą kūrinį“, – kalbėjo grupės lyderis Liudas Belickas.
Pagal egzistuojančius šalies ir tarptautinius teisės aktus, norint kurti aranžuotes, pakeitimus ar naujas egzistuojančios dainos versijas bei jas publikuoti viešai, yra būtinas autorinių teisių turėtojo sutikimas. JAM JAM muzikantų darbas yra ne tik su leidimu, bet ir skamba gerokai kitaip.
„Tegul neišsigąsta muzikos mėgėjai – kūrinys liko su beveik originaliu anglišku tekstu ir skamba kaip persikėlis. Įdomus faktas, kad daugelis galvoja, jog kūrinio autorystė priklausė atlikėjui Ray Charles, bet iš tikrųjų dainos autorius yra Mayfield Percy“, – atradimu pasidalino JAM JAM‘as.

0 comments:

Rašyti komentarą